Εμπειρίες

Οι μοναδικές και διαφορετικές εμπειρίες που προσφέρουμε θα
σας ταξιδέψουν από το δέκατο ένατο ως τον εικοστό πρώτο αιώνα.

scroll

Οινοτουριστικοί προορισμοί

Στα οινοτουριστικά ταξίδια που σας προτείνουμε ο οινολάτρης και ταξιδιώτης της παράδοσης έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή και στην οινική μας κουλτούρα που ξεκινά εδώ και πολλούς αιώνες. Οινικές διαδρομές: – Επίσκεψη στα αμπελουργικά χωριά και σε επιλεγμένους αμπελώνες πάνω στους Δρόμους Κρασιού. – Γνωριμία με το κρασί πίσω από την ετικέτα της φιάλης. – Συνοδεία, ξενάγηση και οινογνωστικές δοκιμές στα επισκέψιμα Οινοποιεία που βρίσκονται πάνω στους δρόμους του κρασιού κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θρησκευτικός τουρισμός

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους. Μοναστήρια, εκκλησίες, προσκυνήματα, ιεροί τόποι και διαδρομές αποστόλων. Δέος, κατάνυξη και ανάταση μαζί.Μονές : Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, Μονή Αγίου Θεοδοσίου Παναρίτη, Iερά Μονή Λουκούς, Μονή Αυγού, Αγία Θεοδώρα βάστας Αρκαδίας, Iερά Μονή Παναγίας Μαλεβής.

Εκδρομή σε Μυκήνες και Επίδαυρο

Αν αγαπάτε την ιστορία, τότε η Αργολίδα είναι ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε. Είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς της Ελλάδας και είναι ιδανική για ταξιδιώτες που τους αρέσει να επισκέπτονται ανεκτίμητα αρχαιολογικά μνημεία. Οι διάσημες Μυκήνες, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και η πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, μας περιμένουν για να μας αποκαλύψουν την μακραίωνη τους ιστορία και για να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Ιππασία

Είτε σαν άθλημα, είτε σαν χόμπι, είτε απλά σαν εμπειρία, η ιππασία είναι κάτι το συναρπαστικό που προσφέρει ρίγη ενθουσιασμού. Κάθε επίδοξος ιππέας μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην ιππασία και να βιώσει τα πρώτα βασικά βήματα επαφής με το άλογο και της διαδικασίας ίππευσής του, μέσα σε ασφαλή, περιφραγμένο χώρο. Η μοναδική αυτή εμπειρία μπορεί να ολοκληρωθεί με μία μαγευτική βόλτα πάνω στο άλογο, στην αμμώδη παραλία της περιοχής και μέσα στα καταγάλανα νερά του Αργολικού κόλπου με θέα το θεσπέσιο Ναύπλιο και τα φρούριά του. Μία μοναδική απόδραση που σίγουρα αξίζει κανείς να χαρίσει στον εαυτό του!

Ανακαλύψτε το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο απέχει από το Άργος μόλις 11 χιλιόμετρα. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτείτε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας με τα δεκάδες αξιοθέατα. Επισκεφτείτε το Παλαμήδι και απολαύστε τη μαγική θέα, χαλαρώστε στην παραλία με θέα το Μπούρτζι ή κάντε τον γύρο της Αρβανιτιάς με θέα τον Αργολικό κόλπο. Στο Ναύπλιο υπάρχουν επίσης αρκετά Μουσεία με σπουδαία εκθέματα που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως το Αρχαιολογικό, το Πολεμικό ή το Λαογραφικό Μουσείο.

Το κέντρο της πόλης

Το Άργος είναι μία από της παλιότερες πόλεις της Ελλάδας με σπουδαία ιστορία. Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και εξερευνήστε τα αξιοθέατα. Επισκεφτείτε τον Ναό του Αγίου Πέτρου, το Αρχαιολογικό Μουσείου, το Αρχαίο Θέατρο και θαυμάστε τα σπουδαία νεοκλασικά κτήρια της πόλης. Το Άργος επίσης διαθέτει μεγάλη αγορά, με αρκετά καταστήματα και πολύ καλές τιμές. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης, χαζέψτε στα μαγαζιά και κάντε τις αγορές σας.

Τοπική Κουζίνα

Στο Άργος αλλά και στη γύρω περιοχή θα δοκιμάσετε πολλά νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα. Επιλέξτε κάποιο από τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πόλη ή στα γύρω χωριά και δοκιμάστε τοπικά πιάτα. Δοκιμάστε γκόγκες (παραδοσιακά, χειροποίητα ζυμαρικά με μυζήθρα), μπογάνα (αρνάκι γάλακτος και ολόκληρες πατάτες, σε γάστρα) και κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι δραστηριότητα με αρκετούς οπαδούς. Σε κοντινή περιοχή από την πόλη του Άργους υπάρχουν μικρά χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε με το ποδήλατο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Κεφαλάρι, απέχει περίπου 6 χλμ. από το Άργος, η διαδρομή είναι εύκολη, ενώ φτάνοντας εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις πηγές του Ερασίνου ποταμού και το Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.