Γιατί να επιλέξεις ένα Boutique Ξενοδοχείο στο επόμενο ταξίδι σου

scroll

Είσαι λάτρεις των ταξιδιών. Σου αρέσει να  επισκέπτεσαι λιγότερο δημοφιλή μέρη, ακόμα και σε τουριστικούς προορισμούς θα αναζητήσεις δραστηρίοτητες που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.  Παρόλα αυτά, βρίσκεις τον εαυτό σου να επιλέγει ξανά και ξανά τα ίδια είδη διαμονής, χάνοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εμπειρίας ενός ταξιδιού. Ίσως την ώρα της κράτησης να μη δίνεις πολύ βάση – η τιμή ήταν ΟΚ, η τοποθεσία επίσης, οπότε φαινόταν ως η τέλεια επιλογή. Ωστόσο – η επιλογή ξενοδοχείου μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον επαναλαμβανόμενες εμπειρίες. Η λύση; Η αλλαγή κριτηρίων επιλογής. Τι θα έλεγες για ένα κατάλυμα με το ίδιο καλή τιμή και τοποθεσία, το οποίο όμως συνδυάζει μοναδική αισθητική και ιδιαίτερο χαρακτήρα; Κατά την επόμενη αναζήτηση διαμονής σου, χρησιμοποίησε απλά τις 2 μαγικές λέξεις: Boutique Ξενοδοχείο.

 

Τι είναι ένα boutique ξενοδοχείο;

Ο όρος boutique ξενοδοχείο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 από τους Steve Rubell και Ian Schrager, οι οποίοι άνοιξαν το “Morgans” στη Νέα Υόρκη και το συνέκριναν με μία κλασσική μπουτίκ – το μικρό κατάστημα που πωλεί κομψά, πολυτελή ρούχα. Στη σύγκριση αναφέρθηκαν στο οικείο μέγεθος του ξενοδοχείου, την κομψή διακόσμηση και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση που προσέφερε.

Σήμερα, τα ξενοδοχεία μπουτίκ είναι μια διασκεδαστική, εναλλακτική θα λέγαμε επιλογή έναντι στη μέσης αλυσίδα ξενοδοχείων. Πρώτον, το boutique ξενοδοχείο είναι μικρό. Βέβαια, μην αφήσετε το μικρό του μέγεθος να σας ξεγελάσει. Δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση με μία “θαμπή” εμπειρία διαμονής. Αυτό που στερείται σε μέγεθος, αντιστοιχεί με χαρακτήρα. Τείνει να έχει μια πιο οικεία αίσθηση, με πιο τολμηρή και πιο μοναδική διακόσμηση. Δεύτερον, δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο θέμα διακόσμησης – συνηθισμένη τακτική στις αλυσίδες.

Αυτή η δημιουργική ελευθερία συχνά οδηγεί σε περίεργα, εναλλακτικά σχέδια χρωμάτων, έπιπλα και εγκαταστάσεις. Σκεφτείτε funky θεματικά δωμάτια που θα αποτυπωθούν στις αναμνήσεις σας για καιρό.

 

Για παράδειγμα, ρίξτε μία ματιά σε κάποια δωμάτια του Palladion Boutique Hotel:

Γιατί να επιλέξεις ένα Boutique Ξενοδοχείο στο επόμενο ταξίδι σου Palladion Boutique Hotel Palladion Boutique Hotel

 

Άρα, αξίζει να μείνω σε ένα boutique ξενοδοχείο;

Στόχος του boutique hotel είναι  να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση διαμονής κάνοντας την ιδιαιτερότητα και την πολυτέλεια προσιτή.

Η στροφή και το έντονο ενδιαφέρον για boutique ξενοδοχεία οφείλεται στην τάση του “live like a local” και στην αγάπη για homey ατµόσφαιρα στη διαμονή, στο προσωποποιηµένo service και στην αυθεντική φιλοξενία. Αυτό το είδαμε πολύ έντονα µε το ξαφνικό “boom” της πλατφόρμας Αirbnb. Επιπλέον, πολλά boutique ξενοδοχεία ασχολούνται επίσης με τη βιωσιμότητα και βοηθούν την τοπική οικονομία. Σε ορισμένα από αυτά, τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πίνακες και έπιπλα ντόπιων καλλιτεχνών. Τα boutique hotels αποτελούν κομβικό σημείο στον urban τουρισμό.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τα Boutique Hotels είναι οι αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες . Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο/ λιμάνι, η υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, η υπηρεσία γρήγορης αναχώρησης, το διευρυμένο ωράριο της reception. Αποτελούν την απόλυτη value for money επιλογή!

 

Στο τέλος της ημέρας οι διακοπές είναι για να αναζητήσετε μοναδικές εμπειρίες και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Τα boutique ξενοδοχεία προσφέρουν την ευκαιρία να κάνετε και τα δύο.

 

Πώς το αναγνωρίζω πρακτικά;

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενεργοποίησε την διαδικασία πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων ως Boutique Hotels στη χώρα μας. Σκοπός της συγκεκριμένης διδικασίας είναι η πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας (οι οποίες κάνουν και ένα boutique hotel ξεχωριστό) και ο περιορισμός του αυτοπροσδιορισμού των επιχειρήσεων ως boutique hotels, καθώς θέτονται πλέον σαφή όρια και αυστηρά κριτήρια. Η αναζήτηση της πιστοποίησης, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα πραγματικά αυθεντικό ξενοδοχείο boutique.

Το ξενοδοχείο μας είναι ιδιαίτερα υπερήφανο καθώς είναι πιστοποιημένο boutique κατάλυμα, σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.

 


 

Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα οργανώσετε το ταξίδι σας, γιατί να μην κάνετε κράτηση σε ένα boutique ξενοδοχείο; Μπορείτε να απολαύσετε τον προορισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας, να δείτε τα αξιοθέατα και να πάρετε κάθε είδους υπέροχες πολιτιστικές εμπειρίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα άνετο, χαρακτηριστικό δωμάτιο για να αναζωογονηθείτε για όλες τις περιπέτειες της επόμενης ημέρας.

Δείτε περισσότερα από το Palladion Boutique Hotel κάνοντας κλικ εδώ.

Ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα και τις τιμές μας κάνοντας κλικ εδώ.