Καλοκαίρι στην Αργολίδα

scroll

Η Αργολίδα, είναι νομός της Ανατολικής Πελοποννήσου και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες που αναζητούν χαλάρωση σε μία σύντομη (αλλά και μη!) απόδραση. Το καλοκαίρι στην Αργολίδα μπορεί να συνδυάσει τον ζεστό καιρό με δροσερές παραλίες, τη χαλάρωση με την εξερεύνηση, την ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Η οργάνωση του ταξιδιού είναι εύκολη, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και οι επιλογές ποικίλουν. Θα βρείτε στη διάθεσή σας έναν τεράστιο αριθμό ξενοδοχείων, ταβερνών, αρχαιολογικών χώρων, μπαρ. Εσείς εφοδιαστείτε απλά με θετική διάθεση!

 

Ποιες περιοχές να επισκεφθώ;

 

Άργος

Το Άργος μας, η πόλη που έδωσε το όνομα της στον νομό, αποτελεί την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας και κατατάσσεται στον κατάλογο με τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Βρίσκεται στο κέντρο του αρχαιολογικού πάρκου και έτσι δίνει εύκολη πρόσβαση στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

 Μυκήνες > 10 χλμ μακριά

Αρχαία Τίρυνθα > 6 χλμ μακριά

Ναύπλιο > 12 χλμ μακριά

Λέρνα > 10 χλμ μακριά

Επίδαυρος > 40 χλμ μακριά

 

Έχετε λοιπόν το πλεονέκτημα του να απολαύσετε ιστορικές διακοπές, γεμάτες εξερεύνηση και περιπέτεια. Σήμερα, η πόλη είναι άκρως σύγχρονη, γεμάτη πεζοδρόμους, πλατείες, αγορά και ενδείκνυται για πολιτιστικό τουρισμό.  Το κάστρο της Λάρισας, το αρχαίο θέατρο, το μουσείο του Άργους, τα νεοκλασικά κτήρια της πόλης, κερδίζουν όλα το ενδιαφέρον για την αφετηρία του σχέδιού σας για καλοκαίρι στην Αργολίδα.

 

Που να μείνω;

Palladion Boutique Hotel: Θα μας βρείτε στην καρδιά της πόλης!

Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ: Palladion Boutique Hotel website

 

Μυκήνες

Οι πολύχρυσες Μυκήνες του βασιλιά Αγαμέμνονα θεωρούνται ως ένα αρχαιολογικό μνημείο με παγκόσμια φήμη.  Οι Μυκήνες σήμερα είναι ένα μικρό χωριό περίπου 450 κατοίκων. Ο αρχαιολογικός χώρος του χωριού είναι το κύριο αξιοθέατο της περιοχής αλλά και από τα σημαντικότερα της Αργολίδας.

 

Ναύπλιο

Το καλοκαίρι στην Αργολίδα είναι πολλές φορές συνδεδεμένο με το γραφικό Ναύπλιο. Η πρωτεύουσα του νομού σφύζει από ζωή και αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών. Στην πόλη του Ναυπλίου θα συναντήσετε κτήρια και μνημεία που δημιουργούν μία κοσμοπολίτικη αίγλη από άλλη εποχή. Το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η Ακροναυπλία  αποτελούν όλα αγαπημένα σημεία των ταξιδιωτών.

 

Ερμιόνη

Από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, η Ερμιόνη αποτελεί ένα μέρος που συνδυάζει τιρκουάζ νερά και έντονη νυχτερινή ζωή. Απολαύστε ολόφρεσκους ψαρομεζέδες δίπλα από το κύμα και απολαύστε τη μοναδικότητα αυτής της ψαράδικης κωμόπολης.

 

Επίδαυρος

Ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου είναι παγκοσμίως γνωστός και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου χτίστηκε το 340 π.Χ. και θεωρείται το αρχαιότερο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής, συμμετρίας και αισθητικής. Χρησιμοποιείται για παραστάσεις αρχαίου δράματος και ετησίως υπάρχει το φεστιβάλ Επιδαύρου που αξίζει να δείτε!

 

Είστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σας απόδραση;

Εμείς, ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα!

 


 

PALLADION BOUTIQUE HOTEL